Κατηγορία: Παρατηρητήριο Δημοτικού Συμβουλίου

22Σεπτεμβρίου: Ποδηλατοπορεία για την Ημέρα Χωρίς αυτοκίνητο

«Την 22 Σεπτέμβρη γιορτάζουμε την μετακίνηση με εναλλακτικά μέσα μεταφοράς και θίγουμε κάποια βασικά ζητήματα που αφορούν την ασφαλή μετακίνηση όλων μας, παιδιών, ενηλίκων, ηλικιωμένων μέσα στην πόλη μας. Απώτερος σκοπός μας η γιορτή αυτή να συνεχιστεί σε καθημερινό επίπεδο σε μια ποδηλατούπολη με ασφαλής ποδηλατοδρόμους, πεζοδρόμους και υποδομές».

Ημέρα: Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016
Μέρος Συγκέντρωσης: Κεντρική πλατεία Μεσολογγίου
Ώρα: 12:30

facebook: Ποδηλατοπορεία στο Μεσολόγγι | Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

«ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ»

10-3Ένα ήρεμο και με πολλές τυπικές διαδικασίες δημοτικό συμβούλιο ήταν αυτό της 10ης Μαρτίου 2016. Η 6η έκτακτη συνεδρίαση του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου είχε 33 θέματα στην ατζέντα της. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν 25 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους και 9 συνδημότες.

Η πλειονότητα των θεμάτων της συνεδρίασης ήταν εισηγήσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Επίσης πολλά από τα θέματα ήταν κληρώσεις για συγκρότηση επιτροπών παραλαβής έργων.

«Δίψα» για οριστική λύση

Την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 4η τακτική συνεδρίαση, για το 2016, του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με μοναδικό θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με το πρόβλημα υδροδότησης της Δημ. Κοινότητας Αιτωλικού από τις πηγές του Κεφαλοβρύσου».

Ένα δημοτικό συμβούλιο από τα λίγα που όμως δεν κατάφερε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση στο διαχρονικό πρόβλημα του νερού του Αιτωλικού. Καμία απόφαση δεν λήφθηκε!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Ένας συντηρητικός προϋπολογισμός νοικοκυρεύει. Δέχεται όμως όπως φαίνεται και να υποταχθεί στην κατεύθυνση ενός κεντρικού κράτους που αποτυπώνει την κατάσταση ως: διαχείριση μιζέριας; Όπως ειπώθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο η διεκδίκησή διαφορετικής αντιμετώπισης της αυτοδιοίκησης από το κεντρικό κράτος και το τέλος της υποχρηματοδότησης οφείλει να αποτελέσει ένα κοινό και δυναμικό αγώνα του δήμου μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ 18/1/2016

Την Δευτέρα 18/1/2016 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας για το 2016 και σας μεταφέρουμε τα όσα ακούσαμε σε αυτό.

Στα πλαίσια της δράσης μας «Παρατηρητήριο Δημοτικού Συμβουλίου».

Προσκαλούμε και άλλους δημότες να παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια. Προσκαλούμε επίσης τον Δήμο να δημοσιεύει την μαγνητοφώνηση των δημοτικών συμβουλίων στην ιστοσελίδα του. Η ενίσχυση της συμμετοχής στα κοινά θέλει αρωγό τον ίδιο τον Δήμο. Άλλωστε υπεύθυνοι πολίτες είναι οι ενεργοί πολίτες.

Δημοτικό Συμβούλιο Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για το 2015 τέλειωσε με παρουσία 21 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους. Από τις ηγεσίες της αντιπολίτευσης ήταν πάροντες ο κ. Μαργαρίτης, ο κ. Αντωνίου και ο κ. Μάκρης. Ο κ. Τέγας αποχώρησε στο πρώτο τέταρτο. Οι κ.κ Μουρκούσης, Κατσούλης, Παπαδόπουλος απουσίαζαν. Η δημοκρατία για να λειτουργήσει και να λαμβάνονται αποφάσεις προς όφελος των πολιτών απαιτεί την παρουσία των αντιπολιτευώμενων ομάδων ώστε να ακούγονται όσες περισσότερες απόψεις είναι δυνατόν!

Υποστηριζόμενο από WordPress & Θέμα από Anders Norén

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων