Κατηγορία: Αταξινόμητα Σελίδα 1 από 10

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στο Μεσολόγγι

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το 🎬 Φεστιβάλ Δράμας έρχεται να μας χαρίσει όμορφες κινηματογραφικές στιγμές σε έναν τόπο που δεν σταματά να μας μαγεύει και να μας εμπνέει, στην παραλία της Αγίας Τριάδας.

Σας περιμένουμε τη 📆 Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 και 🕤 ώρα 21:30
στην 📌 παραλία της Αγίας Τριάδας για να παρακολουθήσουμε βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας 🎥.

Ανοιχτή Συνάντηση για τη Λιμνοθάλασσα

Ύστερα από την ποδηλατοβολτα στην Ανατολική Κλείσοβα την περασμένη εβδομάδα είχαμε αποφασίσει να ανανεώσουμε το ραντεβού την Δευτέρα 1 Ιουλίου στον Τοπικό Κόμβο – Local Hub.

Στόχος της ανοιχτής συνάντησης είναι να συζητήσουμε ιδέες για νέες δράσεις που αφορούν την προστασία της λιμνοθάλασσας και την άμεση κινητοποίηση των φορέων ώστε να σταματήσει η Ανατολική Κλείσοβα να είναι ένα απαξιωμενο κομμάτι που τα σκουπίδια και οι φωτιές έχουν γίνει μια συνηθισμένη πραγματικότητα.

Σας περιμένουμε!

Δευτέρα 1 Ιουλίου
20:30
Τοπικός Κόμβος-Local HUB
(Πλατεία Αθ. Ραζηκότσικα-πρωην πλατεία Κέννεντυ)

Ποδηλατούμε για την Λιμνοθάλασσά

Η λιμνοθάλασσα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Η λιμνοθάλασσα μας δίνει τη δυνατότητα να περπατάμε και να ποδηλατούμε δίπλα στα γαλήνια νερά της. Μας δίνει τροφή με τα νόστιμα ψάρια της. Μας χαρίζει μοναδικά ηλιοβασιλέματα και χρώματα που μας ταξιδεύουν.

Όμως, πολλές φορές της δείχνουμε ένα πολύ κακό πρόσωπο αφού την έχουμε γεμίσει με σκουπίδια, μολύνουμε να νερά της και την υποβαθμίζουμε χρόνο με τον χρόνο.

Επειδή η προστασία της λιμνοθάλασσας είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που οφείλει να είναι βασική προτεραιότητα για τους αρμόδιους φορείς, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην ποδηλατοβόλτα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 17:30, με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία και τέρμα το Παρατηρητήριο στην Ανατολική Κλείσοβα.

Στόχος είναι να αναδείξουμε την ομορφιά και την αξία της λιμνοθάλασσας. Να παρατηρήσουμε τα πουλιά της με κιάλια και τηλεσκόπιο και να κατανοήσουμε ακόμη καλύτερα την αξία της. Στόχος είναι να αναδείξουμε την αδράνεια και την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών όσον αφορά την προστασία της λιμνοθάλασσας. Στόχος είναι να γνωρίσουμε τη λιμνοθάλασσά μας.

Σε περιμένουμε να δράσουμε μαζί!

Μήκος διαδρομής: 5χλμ.
Αφετηρία: Κεντρική Πλατεία (ώρα 17:30)
Τερματισμός: Παρατηρητήριο Ανατολικής Κλείσοβας

Τι χρειάζομαι;
– Καπέλο
– Νερό
– Αντηλιακό

Συνδιοργάνωση:
Saltsinistas

Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Ι.Π. Μεσολογγίου

Messolonghi By Locals

3o Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου – 3rd Primary School of Mesologhi

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου

Πολιτιστικό Κέντρο Ο.Τ.Ε Μεσολογγίου

Ερωτήσεις προς υποψήφιους Δημάρχους Ι.Π. Μεσολογγίου

Σε μία εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Ως ομάδα πολιτών που ενδιαφέρεται για την βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη, προσκαλούμε τους υποψήφιους δημάρχους να απαντήσουν περιεκτικά σε 7 ερωτήματα.

Στόχος είναι να μάθουμε τις θέσεις των υποψηφίων δημάρχων σε σημαντικά ζητήματα της πόλης.

Ερωτήσεις:

1. Ποιες είναι οι άμεσες ενέργειες που θα κάνετε και ποιο σχέδιο σκοπεύετε να υλοποιήσετε ώστε να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα με τα αδέσποτα ζώα στον δήμο μας;

2. Ποια είναι η θέση του συνδυασμού σας για τα ζητήματα:
α) των βιορευστών,
β)της εξόρυξης πετρελαίου,
γ) της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στον Αράκυνθο;

3. Με ποιον τρόπο σκοπεύετε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πολιτών ξανά σχετικά με το θέμα της ανακύκλωσης. Αποτελεί προτεραιότητα σας η εξάπλωση της σε όλο τον δήμο;

4. Ποιες ενέργειες θα κάνετε ώστε να εξασφαλίσετε την αδιάλειπτη και σωστή λειτουργία των βιολογικών σταθμών του δήμου μας;

5. Ποιες ενέργειες θα κάνετε ώστε να υλοποιηθεί η απορρύπανση της Λιμνοθάλασσας;

6. Η ΔΕΥΑΜ έχει υπέρογκο έλλειμμα. Θα επηρεαστεί η πολιτική του Δήμου την επόμενη πενταετία λόγω αυτού και πως θα αντιμετωπιστεί αυτό το έλλειμμα;

7. Δεσμεύεστε να ελαχιστοποιήσετε τις απευθείας αναθέσεις έργων , υπηρεσιών και προμηθειών και αν ναι πώς θα το πετύχετε άμεσα;

To 2018 φεύγει με δράση για πιο καθαρή Λιμνοθάλασσα

Το 2018 φεύγει όπως ακριβώς θέλουμε να έρθει το 2019. Με δράσεις για πιο καθαρή λιμνοθάλασσα. Η λιμνοθάλασσα υποβαθμίζεται καθημερινά χωρίς να γίνεται καμία ουσιαστική παρέμβαση από τους υπεύθυνους φορείς για προστασία και αντιμετώπιση των αιτιών υποβάθμισης της.
To 2018 φεύγει με δράση για πιο καθαρή Λιμνοθάλασσα

Το 2018 φεύγει όπως ακριβώς θέλουμε να έρθει το 2019. Με δράσεις για πιο καθαρή λιμνοθάλασσα.Η λιμνοθάλασσα υποβαθμίζεται καθημερινά χωρίς να γίνεται καμία ουσιαστική παρέμβαση από τους υπεύθυνους φορείς για προστασία και αντιμετώπιση των αιτιών υποβάθμισης τηςΠαραλάβαμε από τις προηγούμενες γενιές μία λιμνοθάλασσα γεμάτη σκουπίδια και πολλά άλλα προβλήματα. Ωστόσο, αρνούμαστε να θεωρήσουμε την κατάσταση δεδομένη και να αδιαφορήσουμε για το πιο σημαντικό κομμάτι της περιοχής μας. Το πλούσιο οικοσύστημα μας.Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν άμεση και ουσιαστική δράση για την προστασία του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.Άτυπη Ομάδα Πολιτών Saltsinistas

Geplaatst door Saltsinistas op Maandag 31 december 2018
Παραλάβαμε από τις προηγούμενες γενιές μία λιμνοθάλασσα γεμάτη σκουπίδια και πολλά άλλα προβλήματα. Ωστόσο, αρνούμαστε να θεωρήσουμε την κατάσταση δεδομένη και να αδιαφορήσουμε για το πιο σημαντικό κομμάτι της περιοχής μας. Το πλούσιο οικοσύστημα μας. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν άμεση και ουσιαστική δράση για την προστασία του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού. Άτυπη Ομάδα Πολιτών Saltsinistas

Τελικά, κάθε Ελεύθερος άνθρωπος είναι δημότης Μεσολογγίου;

 Στην ανοιχτή συζήτηση παρευρεθήκαμε σήμερα το πρωί (Παρασκευή 23/11/2018) και διαβάσαμε το παρακάτω κείμενο σχετικά με το θέμα της φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων-ανθρώπων στο Μεσολόγγι:

Ζούμε στην πόλη της Ελευθερίας όπου έχουν δοθεί αγώνες για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων ιδανικών. Για ιστορικούς, πολιτιστικούς και ηθικούς λόγους οφείλουμε να γκρεμίσουμε τα τείχη της ξενοφοβίας που έχουν αλλοτριώσει την ανθρωπιά μας .

Αναγνωρίζουμε πώς είναι ένα θέμα που διχάζει, αλλά θεωρούμε αυτονόητο πως θα παραμείνουμε ενωμένοι και θα υπερισχύσει η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη. Η ευθύνη μας απέναντι στους συνανθρώπους μας είναι ίδια είτε είναι συμπολίτες μας, είτε είναι μετανάστες.

Ας πράξουμε όπως θα θέλαμε να μας φερθούν αν βρισκόμασταν στην θέση τους.

Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και με πράξεις ας τους φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο τρόπο για όσο καιρό μείνουν στην πόλη μας.

Ας πάρουμε ως παράδειγμα τον Δήμο Τρικάλων ο οποίος υποδέχτηκε τους μετανάστες με ένα γράμμα στην γλώσσα τους.

Το αληθινό αλατοπίπερο

Βλέπω συχνά γύρω βαριεστημένους συνανθρώπους μου που αναζητούν στις οθόνες τους το αλατοπίπερο της ζωής. Τους λέω, ρε παιδιά, ανοίξτε τα μάτια, γίνετε ενεργητικοί, εξερευνήστε, βιώστε τη δική σας εμπειρία, κατακτήστε μόνοι τη γνώση. Τίποτα αυτοί. Το χαβά τους. Βλέπουν την εμπειρία των άλλων μέσα από οθόνες και άλλα (φερόμενα) κινητά καλούδια που τους επέβαλλε ο λεγόμενος {σύγχρονος} τρόπος ζωής και νομίζουν τα κορόιδα ότι ζουν. Αμ δε, άλλος ζει κι εσύ βλέπεις.

Κομποστοποίηση

1. Τι είναι η κομποστοποίηση;

O όρος «κομποστοποίηση» προέρχεται από την αγγλική λέξη κομπόστ (compost), το φυτικό λίπασμα δηλαδή, που παράγεται από την αποσύνθεση των οργανικών-βιοαποικοδομήσιμων υλικών. Τα οργανικά απόβλητα κάτω από ελεγχόμενες αερόβιες συνθήκες, μετατρέπονται σε ένα πλούσιο οργανικό μείγμα που λειτουργεί ως εδαφοβελτιωτικό και λίπασμα. 

Χώροι πρασίνου – μια εναλλακτική μορφή αναβάθμισης της πόλης μας με ουσιαστική προσφορά στον πολίτη.

 Ο ρόλος της βλάστησης στις πόλεις είναι ένα πολύ συζητημένο θέμα. Ωστόσο σε λίγες περιπτώσεις επιτυγχάνεται ο σκοπός της διαχείρισης. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους, όπως: ο ελλιπής σχεδιασμός των χώρων πρασίνου από την πολεοδομία, ο ανεπιτυχής σχεδιασμός στις μελέτες πρασίνου από γεωτεχνικούς, η χρήση ακατάλληλων φυτικών ειδών (ξενικά στη χώρα και στην πόλη) από οικολογικής πλευράς, η μικρή ή/και καθόλου απασχόληση αρχιτεκτόνων τοπίου, η έλλειψη συντήρησης για οικονομικούς λόγους, η πλημμελής διαχείριση του αστικού πρασίνου, η ύπαρξη αδιαφορίας ή και ‘άρνησης’ από μέρος των πολιτών στη διατήρηση του πρασίνου.  

Ας μη συνηθίσουμε την εγκατάλειψη που μας επιβάλλουν

 Από το Μάιο του 2017, η άτυπη ομάδα πολιτών Saltsinistas έχει θέσει ως στόχο να δώσει ζωή στο Πάρκο Δασάκι αντιλαμβανόμενη την ανάγκη όλων μας για ζωντανούς δημόσιους πράσινους χώρους στην πόλη μας.

Σελίδα 1 από 10

Υποστηριζόμενο από WordPress & Θέμα από Anders Norén

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων