Κατηγορία: Αταξινόμητα Page 1 of 10

Ερωτήσεις προς υποψήφιους Δημάρχους Ι.Π. Μεσολογγίου

Σε μία εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Ως ομάδα πολιτών που ενδιαφέρεται για την βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη, προσκαλούμε τους υποψήφιους δημάρχους να απαντήσουν περιεκτικά σε 7 ερωτήματα.

Στόχος είναι να μάθουμε τις θέσεις των υποψηφίων δημάρχων σε σημαντικά ζητήματα της πόλης.

Ερωτήσεις:

1. Ποιες είναι οι άμεσες ενέργειες που θα κάνετε και ποιο σχέδιο σκοπεύετε να υλοποιήσετε ώστε να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα με τα αδέσποτα ζώα στον δήμο μας;

2. Ποια είναι η θέση του συνδυασμού σας για τα ζητήματα:
α) των βιορευστών,
β)της εξόρυξης πετρελαίου,
γ) της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στον Αράκυνθο;

3. Με ποιον τρόπο σκοπεύετε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πολιτών ξανά σχετικά με το θέμα της ανακύκλωσης. Αποτελεί προτεραιότητα σας η εξάπλωση της σε όλο τον δήμο;

4. Ποιες ενέργειες θα κάνετε ώστε να εξασφαλίσετε την αδιάλειπτη και σωστή λειτουργία των βιολογικών σταθμών του δήμου μας;

5. Ποιες ενέργειες θα κάνετε ώστε να υλοποιηθεί η απορρύπανση της Λιμνοθάλασσας;

6. Η ΔΕΥΑΜ έχει υπέρογκο έλλειμμα. Θα επηρεαστεί η πολιτική του Δήμου την επόμενη πενταετία λόγω αυτού και πως θα αντιμετωπιστεί αυτό το έλλειμμα;

7. Δεσμεύεστε να ελαχιστοποιήσετε τις απευθείας αναθέσεις έργων , υπηρεσιών και προμηθειών και αν ναι πώς θα το πετύχετε άμεσα;

To 2018 φεύγει με δράση για πιο καθαρή Λιμνοθάλασσα

Το 2018 φεύγει όπως ακριβώς θέλουμε να έρθει το 2019. Με δράσεις για πιο καθαρή λιμνοθάλασσα. Η λιμνοθάλασσα υποβαθμίζεται καθημερινά χωρίς να γίνεται καμία ουσιαστική παρέμβαση από τους υπεύθυνους φορείς για προστασία και αντιμετώπιση των αιτιών υποβάθμισης της.
To 2018 φεύγει με δράση για πιο καθαρή Λιμνοθάλασσα

Το 2018 φεύγει όπως ακριβώς θέλουμε να έρθει το 2019. Με δράσεις για πιο καθαρή λιμνοθάλασσα.Η λιμνοθάλασσα υποβαθμίζεται καθημερινά χωρίς να γίνεται καμία ουσιαστική παρέμβαση από τους υπεύθυνους φορείς για προστασία και αντιμετώπιση των αιτιών υποβάθμισης τηςΠαραλάβαμε από τις προηγούμενες γενιές μία λιμνοθάλασσα γεμάτη σκουπίδια και πολλά άλλα προβλήματα. Ωστόσο, αρνούμαστε να θεωρήσουμε την κατάσταση δεδομένη και να αδιαφορήσουμε για το πιο σημαντικό κομμάτι της περιοχής μας. Το πλούσιο οικοσύστημα μας.Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν άμεση και ουσιαστική δράση για την προστασία του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.Άτυπη Ομάδα Πολιτών Saltsinistas

Geplaatst door Saltsinistas op Maandag 31 december 2018
Παραλάβαμε από τις προηγούμενες γενιές μία λιμνοθάλασσα γεμάτη σκουπίδια και πολλά άλλα προβλήματα. Ωστόσο, αρνούμαστε να θεωρήσουμε την κατάσταση δεδομένη και να αδιαφορήσουμε για το πιο σημαντικό κομμάτι της περιοχής μας. Το πλούσιο οικοσύστημα μας. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν άμεση και ουσιαστική δράση για την προστασία του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού. Άτυπη Ομάδα Πολιτών Saltsinistas

Τελικά, κάθε Ελεύθερος άνθρωπος είναι δημότης Μεσολογγίου;

 Στην ανοιχτή συζήτηση παρευρεθήκαμε σήμερα το πρωί (Παρασκευή 23/11/2018) και διαβάσαμε το παρακάτω κείμενο σχετικά με το θέμα της φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων-ανθρώπων στο Μεσολόγγι:

Ζούμε στην πόλη της Ελευθερίας όπου έχουν δοθεί αγώνες για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων ιδανικών. Για ιστορικούς, πολιτιστικούς και ηθικούς λόγους οφείλουμε να γκρεμίσουμε τα τείχη της ξενοφοβίας που έχουν αλλοτριώσει την ανθρωπιά μας .

Αναγνωρίζουμε πώς είναι ένα θέμα που διχάζει, αλλά θεωρούμε αυτονόητο πως θα παραμείνουμε ενωμένοι και θα υπερισχύσει η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη. Η ευθύνη μας απέναντι στους συνανθρώπους μας είναι ίδια είτε είναι συμπολίτες μας, είτε είναι μετανάστες.

Ας πράξουμε όπως θα θέλαμε να μας φερθούν αν βρισκόμασταν στην θέση τους.

Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και με πράξεις ας τους φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο τρόπο για όσο καιρό μείνουν στην πόλη μας.

Ας πάρουμε ως παράδειγμα τον Δήμο Τρικάλων ο οποίος υποδέχτηκε τους μετανάστες με ένα γράμμα στην γλώσσα τους.

Read More

Το αληθινό αλατοπίπερο

Βλέπω συχνά γύρω βαριεστημένους συνανθρώπους μου που αναζητούν στις οθόνες τους το αλατοπίπερο της ζωής. Τους λέω, ρε παιδιά, ανοίξτε τα μάτια, γίνετε ενεργητικοί, εξερευνήστε, βιώστε τη δική σας εμπειρία, κατακτήστε μόνοι τη γνώση. Τίποτα αυτοί. Το χαβά τους. Βλέπουν την εμπειρία των άλλων μέσα από οθόνες και άλλα (φερόμενα) κινητά καλούδια που τους επέβαλλε ο λεγόμενος {σύγχρονος} τρόπος ζωής και νομίζουν τα κορόιδα ότι ζουν. Αμ δε, άλλος ζει κι εσύ βλέπεις.

Read More

Κομποστοποίηση

1. Τι είναι η κομποστοποίηση;

O όρος «κομποστοποίηση» προέρχεται από την αγγλική λέξη κομπόστ (compost), το φυτικό λίπασμα δηλαδή, που παράγεται από την αποσύνθεση των οργανικών-βιοαποικοδομήσιμων υλικών. Τα οργανικά απόβλητα κάτω από ελεγχόμενες αερόβιες συνθήκες, μετατρέπονται σε ένα πλούσιο οργανικό μείγμα που λειτουργεί ως εδαφοβελτιωτικό και λίπασμα. 

Read More

Χώροι πρασίνου – μια εναλλακτική μορφή αναβάθμισης της πόλης μας με ουσιαστική προσφορά στον πολίτη.

 Ο ρόλος της βλάστησης στις πόλεις είναι ένα πολύ συζητημένο θέμα. Ωστόσο σε λίγες περιπτώσεις επιτυγχάνεται ο σκοπός της διαχείρισης. Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους, όπως: ο ελλιπής σχεδιασμός των χώρων πρασίνου από την πολεοδομία, ο ανεπιτυχής σχεδιασμός στις μελέτες πρασίνου από γεωτεχνικούς, η χρήση ακατάλληλων φυτικών ειδών (ξενικά στη χώρα και στην πόλη) από οικολογικής πλευράς, η μικρή ή/και καθόλου απασχόληση αρχιτεκτόνων τοπίου, η έλλειψη συντήρησης για οικονομικούς λόγους, η πλημμελής διαχείριση του αστικού πρασίνου, η ύπαρξη αδιαφορίας ή και ‘άρνησης’ από μέρος των πολιτών στη διατήρηση του πρασίνου.  

Read More

Ας μη συνηθίσουμε την εγκατάλειψη που μας επιβάλλουν

 Από το Μάιο του 2017, η άτυπη ομάδα πολιτών Saltsinistas έχει θέσει ως στόχο να δώσει ζωή στο Πάρκο Δασάκι αντιλαμβανόμενη την ανάγκη όλων μας για ζωντανούς δημόσιους πράσινους χώρους στην πόλη μας.

Read More

Όταν υπάρχει θέληση…

 Σε ένα ιδιαίτερο τοπίο εν μέσω της λιμνοθάλασσας, στην παραλία της Αγίας Τριάδας, και κάτω από τα αστέρια φιλοξενήθηκε για 2η συνεχόμενη χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας Ταινιών Μικρού Μήκους.

Read More

To Φεστιβάλ Δράμας στην Παραλία της Αγίας Τριάδας

 Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα στην πανέμορφη παραλία της Αγίας Τριάδας που περικλείεται από την Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.

Την Δευτέρα 16 Ιουλίου στις 21:00 σας περιμένουμε στην Παραλία της Αγίας Τριάδας να παρακολουθήσουμε βραβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας.

Ώρα έναρξης προβολών : 21.00 | Είσοδος Ελεύθερη

Διοργάνωση: Άτυπη Ομάδα Πολιτών Saltsinistas
Υποστήριξη: Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου

Εthnic Party στο Πάρκο Δασάκι

ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΤΟ ΔΑΣΑΚΙ αυτή την φορά με ένα Εthnic Party την Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 20:30 στο Πάρκο Δασάκι!

Φέρε την καλή σου διάθεση και το ποτό σου και έλα να διασκεδάσουμε παρέα και να δώσουμε ζωή σε έναν σημαντικό για την πόλη δημόσιο χώρο που θα μπορούσε καθημερινά να είναι χώρος συγκέντρωσης για μικρούς και μεγάλους.

Read More

Page 1 of 10

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων